Finsk Knivförening grundades i mars 1995 av ett antal kniventusiaster, som hade ordnat ett knivevenemang i Fiskars på sommaren 1994.

Antalet av medlemmar har vuxit raskt. Aktuellt har vi cirka 1200 medlemmar, bland dessa några utlänningar, de flesta av dem svenskar.

Föreningens ändamål är att på olika sätt hålla på den finska knivens urgamla, rika traditioner och göra den finska puukko-kniven känd även utomlands. Till främjande av dessa ändamål ordnar föreningen tävlingar, utställningar, utbildning och studieresor.

Medlemstidningen "Puukkoposti" utkommer två gånger per år. Tidskriften är en informationskanal för medlemmar och den innehåller interesantta och mångsidiga artiklar som gäller knivmakerin. Föreningens offisiella språk är finskan och tidningen är också på finska. I framtiden skall några artiklar bli refererat också på svenska eller engelska.

Det viktigaste evenemanget årligen är Knivdagar i Fiskars i mitten av maj. I samband med mässan organiseras finsk mästerskapstävling i knivmakeriet, tävlingen är öppen också för utlänningar.

Finsk Knivförening är en önskad medarbetare och gäst på olika jakt-, fiske- och vapenmässor.

Nettipalsta
Pispalantie 18 A 169
20540 TURKU
Osoite kuvana tietoturvasyistä

>> Puukkoseuran hallitus

Tänään
Onnea Oiva, Oivi, Olivia!

Sivuston päivitykset
Päivitetty  28.5.2017