Kauhavan puukko- ja käsityöfestivaalit 2019

Kauhavan Puukko- ja Käsityöfestivaalit 15.- 16.6. 2019
"Puukko- ja Käsityöfestivaalit ovat saavuttaneet vakiintuneen paikan puukontekijöiden, keräilijöiden, käsityöperinteestä kiinnostuneiden sekä hyvästä viihteestä nauttivien keskuudessa. Lauantain ja sunnuntain monipuolinen ohjelma takaa kävijöitä paikalle koko tapahtuman ajaksi, haluamme rautaisella kesätapahtumallamme kunnioittaa aikaisempien sukupolvien käsityöperinnettä ja nostaa esille nykyistä käsityöosaamista. Tapahtumamme vetääkin puukonkeräilijöitä ja käsityöharrastajien läpi Suomen ja jopa Suomen rajojen ulkopuoleltakin."

Tästä pääset tapahtuman internet-sivuille.

Hyvinkään Puukko 2019

HYVINKÄÄN PUUKKO 2019
24.8.2019 Hyvinkään Wanhalla Villatehtaalla
Kilpailusäännöt
KÄYTTÖPUUKKO
Kilpailu on tarkoitettu aloitteleville ja kilpailuissa kokemattomille puukontekijöille. Valmista käyttöpuukko. Puukkoa tulee olla mahdollista käyttää monipuolisesti tavallisimmissa puukon käyttötarkoituksissa. Puukon monipuolisuutta tulee tukea sen mitoitus, muotoilu sekä materiaalivalinnat. Terän tulee olla vuolukelpoinen.
Terä: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa. Terän ei tarvitse olla tekijän itsensä valmistama.
Kahva: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa.
Helat: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa. Helat ei pakolliset. Tuppi: Materiaali tekijän vapaasti valittavissa.
Kovissa materiaaleissa, mukaan lukien raakareunanahka, umpilesta ei pakollinen. Kannike käyttötarkoituksen mukainen. Kilpailijan vastuulla on varmistua siitä, että kilpailutyö ei sisällä kiellettyjä materiaaleja. Ohjeistuksena kielletyistä materiaaleista noudatetaan CITES-sopimuksen listausta uhanalaisista eläimistä ja kasveista.
Arvostelussa painotetaan tekijän muoto- ja tyylitajua sekä puukon mittasuhteita, ei niinkään huippuunsa vietyä viimeistelyä.
Kilpailussa jaetaan vain 1. palkinto, 500 euroa. Kaikki osallistujat saavat osallistumistodistuksen ja kirjallisen palautteen.
Tuomareina toimivat Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, Suomen Puukkoseuran J-P Peltonen ja Hyvinkään Tuppiroskan edustajana Johanniina Lakanen.
Kilpailu on avoin kaikille Suomen kansalaisille ja vakituisesti Suomessa asuville.
Osallistumismaksua ei peritä. Kilpailupuukko tulee olla nimimerkillä varustettu ja mukaan on liitettävä suljettu kirjekuori, jossa kilpailijan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä selvitys käytetyistä materiaaleista. Kilpailijan on itse vakuutettava puukkonsa mahdollisen katoamisen varalta.
Kilpailupuukot tulee toimittaa 26.7.2019 mennessä (postileima) osoitteeseen:
Esko Palosvirta, Mäenkatu 3B, 05830 Hyvinkää
Lisätietoja tarvittaessa esko.palosvirta@pp1.inet.fi

Fiskars Puukkopäivät 2019

Fiskarsin puukkopäivät järjestetään 17-18.5.2019. Aiemmasta poiketen tapahtuma järjestetään perjantai - lauantai.

Ohjelmaa mm.
-Sm puukkokilpailun palkintojen jako
-Työnäytöksiä
-Materiaalimyyjiä sekä näytteilleasettajia

Perjantai klo 14-18
- työnäytöksiä, näytteilleasettajat lukaalissa ja pihalla.
- klo 19 puukkoseuran järjestämä grilli-ilta.
Lauantai klo 10-16
-työnäytöksiä, näytteilleasettajat lukaalissa ja pihalla.
- Klo 13 mestarikirjojen luovutus, vuoden puukkosepän valinta sekä Sm-puukkokilpailun palkintojen jako.
- Klo 15 Upi Anttilan taontakilpailun voittajan julkistaminen.
- Klo 16 Seuran vuosikokous

SM-puukkokilpailun sarjat sekä säännöt löytyvät alla olevasta tästä linkistä.